Hi, wat leuk dat je meer wilt weten over mij. Ik vind het zelf heel belangrijk om een goed gevoel te hebben bij mensen met wie ik samenwerk. Als je na het bekijken van mijn website meer wil weten, bel me gerust op!

Ik neem je graag mee in de totstandkoming van Braaf. Honden hebben altijd een belangrijk onderdeel in mijn leven gespeeld. Als kleine jongen groeide ik op met honden en zo werd mijn interesse in honden gewekt. Tijdens de middelbare school riep ik vaak ‘dat ik iets met dieren wilde doen’. Dit is een droom van velen, maar voor mij was dit geen fase. Ik wist het zeker: dit wilde ik echt!

Dus ging ik de opleiding ‘Dier- en veehouderij’ doen aan de HAS Hogeschool. Mijn stage liep ik bij het dierenasiel te Maastricht. Ik had het geluk om te mogen leren van mijn begeleider Dr. Jolanda Pluijmakers, een absolute professional met een schat aan kennis en ervaring. Tijdens deze stage trainde ik met de aanwezige asielhonden, om zodoende de adoptiekansen van deze honden te verhogen. Vóór aanvang van de stage kreeg ik al huiswerk: het lezen van het boek ‘Dit is de hond’. Neem dit boek vooral eens door! Voor mij was het een eyeopener, want de nieuwe methodes en onderzoeken waren voor mij vrij nieuw. Ik leerde, trainde, las boeken en onderzoeken, observeerde, vroeg en leerde nog meer.
Na de stage kreeg ik een baan aangeboden bij de Dierenbescherming Limburg, waar ik meer ervaring mocht opdoen met het trainen en herplaatsen van asielhonden. Twee jaar later resulteerde dit in een nieuwe baan bij het dierenasiel te Genk, waar ik nog steeds werkzaam ben, samen met Selma. Als verantwoordelijke van de adopties kon ik meer bezig zijn met het gedrag van de honden en mocht ik me ontwikkelen bij de herplaatsingen van de honden naar een nieuwe eigenaar.

over braaf voor honden jos

Om te blijven groeien, heb ik de opleiding ‘Companion Animal Behaviour and Welfare’ gevolgd: een erkende opleiding op masterniveau, waarbij de focus ligt op wetenschap. Voor mij was dit héél belangrijk, zeker aangezien hondengedragstherapeut geen erkend beroep is. Als ik eigenaar en hond écht wilde helpen, moest ik een goede opleiding doen. Met gepaste trots mag ik dan ook melden dat ik in 2019 cum laude ben afgestudeerd.

Door deze opleiding leerde ik meer over honden. Hierdoor konden de honden in het asiel meer en beter getraind worden, zijn er nieuwe projecten om de adoptiekansen te verhogen ontstaan en kon het succes van de adopties worden verhoogd.

En zo werd in 2019 Braaf geboren. Aanvankelijk lag de focus van Braaf op het ondersteunen van hondeneigenaren die hulp nodig hadden met gedragsproblemen van hun hond. Bij de gedragsconsulten zullen jullie mij dan ook gaan tegenkomen. In 2024 is Braaf uitgebreid met een hondenschool waarbij de focus ligt op preventie van probleemgedrag.
 
De hond die jullie terug zien komen op mijn website is ook afkomstig uit het dierenasiel te Genk. Er is geen informatie over zijn verleden, behalve de wonden die hij had op zijn snuit en poten.
Ik leer iedere dag van hem, want ondanks dat hij vermoedelijk veel negatieve ervaringen heeft opgedaan, groeit hij iedere dag. En ook al zal hij nooit kunnen voldoen aan het plaatje van ‘de doorsnee hond’, is hij voor mij perfect zoals hij is. Want soms is het doel de hond te begrijpen, in plaats van te veranderen.