Braaf is in Nederland geaccrediteerd door de SPPD, het Platform voor Professionele Diergedragsdeskundigen. Dit is een brancheorganisatie waarbij deskundigen zich kunnen aanmelden en alleen worden toegelaten onder voorwaarden, waaronder een opleiding op minimaal Hbo-niveau, een lesstof die gebaseerd is op wetenschappelijk onderzoek en waarbij de gedragstherapeut een minimaal aantal consulten per jaar uitvoert. Via uw hondenverzekering is het mogelijk een groot deel van de consultatie vergoed te krijgen wanneer de gedragstherapeut is aangesloten bij de SPPD.

In België is Braaf aangesloten bij de VDG, de Vereniging voor Diergedragsprofessionals. De leden van de VDG zijn professionele gedragscoaches, gedragstherapeuten en gedragsdierenartsen, waardoor huisdiereigenaren via deze vereniging een betrouwbare professional kunnen vinden. Gedragstherapeuten kunnen uitsluitend lid worden wanneer zij een hogere opleiding van een officiële instantie hebben genoten. De leden van de VDG komen maandelijks samen om kennis en ervaring met elkaar te delen en er vinden regelmatig bijscholingen plaats.

Daarnaast werkt Braaf samen met meer dan 30 dierenartsen, waardoor de combinatie tussen medische- en gedragsmatige problemen snel en accuraat behandeld kunnen worden. Indien Braaf niet samenwerkt met uw dierenarts, zal er contact worden gelegd met uw dierenarts, zodat deze op de hoogte is van de diagnose en het behandelplan.

sppd