En nu het vervolg…

Voor de honden die houden van meer uitdagingen, of voor eigenaren die graag meer bezig willen zijn met hun geliefde viervoeter, is er een hele leuke vervolgcursus.
In deze cursus maken we het moeilijker, waarbij reeds bekende commando’s worden uitgevoerd op grotere afstand en met meer prikkels. We introduceren ook nieuwe commando’s, zoals ‘draai’, ’rollen’ en ‘mooi zitten’, én we leren uw hond om rustig te blijven zitten of liggen, bijvoorbeeld op een terras.

Cursus

Deze vervolgcursus bestaat uit 6 praktijklessen en de kosten bedragen €135,-.
De cursus wordt éénmaal per week gegeven. De lesdag is zondagochtend. Honden vanaf 6 maanden, die de pubercursus hebben gevolgd of bekend zijn met de commando’s ‘kom hier’, ‘volg’, ‘blijf’ en ‘plaats’, kunnen deelnemen aan deze cursus.

Inhoud cursus

De inhoud van de cursus bestaat uit:

  • ‘daar gaan we dan’, waarbij we met meer honden tegelijk wandelen, op korte afstand, terwijl de honden zich focussen op de eigenaar;
  • ‘lange afstand-relatie’: de ‘kom hier’ en ‘blijf’ worden op grotere afstand en met meer prikkels uitgevoerd. We leren in deze les ook de ‘draai’;
  • ‘een mooi gebaar’, waarbij we de commando’s op afstand trainen en ‘mooi zitten’ aanleren;
  • ‘op de plaats rust’. We maken een begin met ‘plaats’ en ‘blijf’ terwijl de eigenaar op een stoel zit. We leren uw hond mensen netjes te ontvangen, zonder op te springen.
  • ‘de rol van vriendschap’. We leren het commando ‘rollen’, trainen de eerdere commando’s op afstand en er worden duo’s gemaakt waar samen, rustig, mee gewandeld kan worden;
  • ‘oefening baart kunst’. In de laatste les wordt een parcours uitgezet met afleidingen, waarbij uw hond zich blijft concentreren op de eigenaar. Tot slot wordt een terras nagebootst, waarbij uw hond leert rustig te blijven wanneer mensen benaderen.

Locatie

De lessen worden gegeven bij buitenplaats Vaeshartelt: een prachtige, rustige locatie in Maastricht. Er zijn ruim voldoende parkeerplekken, direct grenzend aan het trainingsveld. Vaeshartelt biedt ook de gelegenheid om een hapje en een drankje te nuttigen waar u, samen met uw hond, van harte welkom bent.

Inschrijven hondenschool