Braaf opent vanaf 1 januari 2024 een hondenschool in Maastricht!

Vanuit Braaf vinden we het heel belangrijk dat honden en eigenaren een goede start hebben. Hierdoor hebben we besloten een hondenschool te openen te Maastricht. Tijdens de hondenschool ligt de focus op cursussen die gebaseerd zijn op wetenschap. Uiteindelijk is het de combinatie hond- eigenaar die samen een band van vertrouwen opbouwen, waarin wij heel graag de juiste tools willen bieden.

Waarom een hondenschool volgen?

service hondenschool braaf selma

Voor een goede start, zowel voor u als uw puppy, pre-puber of puber. Heel simpel.
Uit onderzoek weten we dat één van de meest voorkomende gedragsproblemen bij honden sociale angsten zijn. Dit zijn angsten naar onbekende mensen of naar soortgenoten. Een slechte socialisatie is één van de factoren die hier invloed op hebben. Bij Braaf focussen we ons dan ook op een goede socialisatie: uw puppy komt in contact met mensen en dieren en leert gewenst gedrag te vertonen op momenten dat hij of zij het spannend vindt. Uw pre-puber of puber leert gewenst gedrag te vertonen aan de lijn, zowel met betrekking tot trekken als bij het passeren van prikkels. Hiermee focussen we ons ook onmiddellijk op preventie van gedragsproblemen.

Voor een goede start, zowel voor u als uw hond.

Waarom een hondenschool volgen bij Braaf?

Braaf werkt sinds 2019 samen met meer dan 30 dierenartsen van Maastricht, tot Sittard, Heerlen en Roermond, op het gebied van probleemgedrag bij honden. Door de uitbreiding van de hondenschool willen we meer inzetten op preventie van probleemgedrag.
Iedere hond is anders en iedere hond leert anders. Dit betekent dat wij ons aanpassen aan u en uw hond, waarbij we een zo optimaal mogelijke setting willen creëren waarin de hond kan leren. De trainingsmethodes die worden gehanteerd berusten ook op wetenschap: we weten inmiddels dat het training van gewenst gedrag door beloningen minder stressvol is voor honden en een positieve invloed heeft op het welzijn van de hond. Om die reden kijken we naar wat uw hond aankan en op welke manier hij of zij het gemakkelijkste leert.

Algemene zaken:

  • we werken met beloningen. Dit kunnen snoepjes, een speeltje, een stem of een aai zijn;
  • honden dragen een halsband en/of harnas. Sliplijnen zijn niet toegestaan;
  • ons doel is dat zowel hond als eigenaar iets leert. Stel vragen als u deze heeft;
  • de cursussen worden gegeven in Maastricht, bij de prachtige buitenplaats Vaeshartelt;
  • traint u, of uw hond, liever privé? Vraag gerust naar de mogelijkheden.
Inschrijven hondenschool