Hoi, graag stel ik me even voor.

Mijn naam is Selma en jullie gaan me zien tijdens de trainingen van de hondenschool van Braaf. 

Net als velen die in de dierensector werken heb ik de interesse in dieren al van kinds af aan. Mijn eerste bijbaantje had ik bij een hobbykweker twee straten verderop waar ik iedere zaterdag tussen de duiven, vissen en reptielen zat en regelmatig hun honden uitliet. Samen met een hond op pad was één van mijn favoriete bezigheden en doordat we thuis geen honden hadden mocht ik regelmatig honden uit de buurt ‘lenen’ om deze uit te laten. 

Na de middelbare school was mijn keuze snel gemaakt om de opleiding Dier- en Veehouderij te volgen aan HAS Hogeschool in Den Bosch. Vele diersoorten en branches werden behandeld tijdens deze opleiding waarbij toch mijn liefde en passie voor de kleine huisdierensector en voornamelijk honden werd bevestigd. Dit nam ik mee in mijn werk bij een hondenpension en later bij Dierenbeschermingscentrum Limburg, Dierenopvangcentrum de Doornakker en nu bij Dierenasiel Genk. Jos en ik hebben elkaars pad in het verleden al wel gekruist en nu werken we sinds 2019 nauw samen in Genk waar wij het adoptieteam vormen van de honden. 

Selma hondenschool

Sinds de samenwerking met Jos is mijn kennis van honden en hun gedrag enorm toegenomen en werd ook duidelijk hoe belangrijk het is om juiste, wetenschappelijke informatie als basis te hebben bij het werken met de honden en het begeleiden van de (nieuwe) eigenaren. Ook de honden die ik als gastgezin mee naar huis nam hadden elk hun eigen rugzakje en passende begeleiding nodig. 

Ik leerde veel bij en er werden ook dingen ontkracht waarvan ik dacht dat deze feit waren in de hondenwereld. Om nog verder het gedrag in te duiken ben ik in 2021 begonnen aan de opleiding ‘Clinical Animal Behaviourist’ van Odisee. Dit is een erkende, wetenschappelijke opleiding waarmee je je als gedragstherapeut kunt onderscheiden aangezien dit, helaas, nog een vrij beroep is. 

In de asielen zien we veel honden en eigenaren die een slechte start hebben gehad en daarom zet Braaf zich in om hier verandering in te brengen. Ik ben heel blij hier onderdeel van te mogen zijn! Ook wij raken nog niet uitgeleerd, dus wij zullen ons blijven ontwikkelen door het volgen van lezingen, webinars, seminars en het lezen van wetenschappelijke onderzoeken. De kennis en ervaring die we opdoen delen we graag met u, zodat we ons samen concentreren op het welzijn van uw hond.

Hopelijk tot ziens bij Braaf!